Folklore Ensemble    

Gelmel

Ledenpagina

 

 


Kledij in detail          Muzikanten          Formulieren      Voorstelling Brecht 50j Gelmel

 

 

Heb je iets te melden of wil je zelf, of met een paar mensen, een tekst schrijven over iets dat met Gelmel te maken heeft, dan kan dat hier.
Geef gewoon een seintje.

 

 

Cultuuravond
             Schoten ...

 

Op 28 februari werden de Schotense cultuurverenigingen
uitgenodigd in cc de Kaekelaar voor een avond vol cultuur!


Na een goede portie prachtige muziek en interessante speeches werden verschillende cultuurverenigingen uit Schoten op het podium geroepen en in de bloemetjes gezet.
Het resultaat van de avond: Blije gezichten en mooie foto's in de krant!

Klik hier om naar het artikel te gaan!

 

 

De muzikanten
             zijn naar Neustadt geweest ...

 

Ja hoor, en dat is reuze meegevallen. Er is veel voor gerepeteerd geweest, dat mogen we toch wel zeggen, maar het heeft dan ook resultaat opgeleverd. We hebben uiteindelijk een uitgebreid repertoire kunnen aanbieden in Neustadt en we mogen toch echt wel zeggen dat ze heel erg tevreden waren over ons zowel wat kwaliteit, ambiance, mentaliteit en deelname aan het festival betreft.

Zijn meegeweest als muzikanten: Grid, Hildegard, Ine, Jo, Lars, Linda, Monique (vanaf woensdag), Paul, Winnie. We hebben verder nog versterking gekregen van Pit, die de presentatie voor haar rekening genomen heeft, en Bart die grote zwier heeft gemaakt met zijn vendelstok (tem woensdag want dan moest hij spijtig genoeg naar huis).

 

Uiteraard mogen we ook het gezinnetje Pelckmans niet vergeten, waarvan Daisy een groot deel van de foto's en filmpjes voor haar rekening genomen heeft en de kindjes samen met Pit de presentatie. Ze hebben tevens de schattigheidsfactor deftig de hoogte ingeblazen op het podium (de kindjes voornamelijk).

 

Hildegard en Jo hebben ieder apart in een gastgezin geslapen, wat ook voor de volle 100 procent meegevallen is voor zowel het gastgezin als voor hen zelf en de rest heeft zich op een camping gevestigd, die slechts een paar kilometer van het feest gebeuren lag.

 

De parade was uiteraard ook van de partij en ook daar hebben we ons ook van onze beste kant laten zien, met toch wel een speciale dank aan Bart die speciaal "even" overgevlogen is om het geheel extra cachet te geven. Aan sommige foto's te zien was het voor Bart toch ook niet allemaal kommer en kwel.

 

Straatoptredens met ons volledig vendelkorps en onze uitgebreide muziek en dansgroep uiteraard. En we zijn daar ook nog oud bekenden tegen gekomen, wat niet zo verwonderlijk is als je daar met de groep al een aantal keer geweest bent.

 

We hebben ook een verbroederingkje gehad samen met Indië en Beieren. Hier hadden ze aan ons en de gastgezinnen gevraagd om een salade te maken en de groep ging dan voor het vlees en de drank zorgen. Dat hebben we dan ook zo gedaan en dan nog een stukske verbroederd, zoals het hoort.

 

En ja, we hebben dus ook opgetreden in Neustadt en gewacht ... tot we mochten optreden zoals dat gaat op festivals.

 

Ook voor de receptie zijn onze zonen en dochters uitgestuurd. Leuke contacten gelegd met mensen uit Beieren (en ook met anderen hoor Bart). Er liep daar trouwens een Beierenaar die erg op Lars leek. Een babbeltje gedaan en alle andere plichtplegingen die bij een officiele receptie horen.

 

Tegen het einde van het festival hebben we op de camping nog een barbecue georganiseerd om onze gastgezinnen, gidsen, organisatie, bekenden, onszelf te bedanken voor de uitnodiging en de leuke tijd hier. We hebben nog even een stevige bui over ons heen gekregen, maar dat heeft de sfeer absoluut niet kunnen verpesten. We hebben dan nog een muziekske gespeeld en iedereen was toch wel erg tevreden over dit geheel.

 

Last but not least ... de slotavond met de fakkeldans natuurlijk en daar is uiteraard ook weer een aantal keer voor gerepeteerd geweest.

 

Het was een leuke bende, een leuk festival, een leuke tijd en ik denk dat ik voor de ganse groep mag spreken wanneer ik zeg ... voor herhaling vatbaar.

 

Paul

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Repetities gaan door in:
Zaal Don Bosco
Hendrik Consciencestraat 2B
2900 Schoten

 

 

Klik HIER om de agenda te bekijken

 

 

 

Afwezigheid

Kan je niet aanwezig zijn op een repetitie, laat het ons dan zeker even weten via deze link.