Folklore Ensemble    

Gelmel

Ledenpagina

 

 


Kledij in detail          Muzikanten          Formulieren      Voorstelling Brecht 50j Gelmel

 

 

Heb je iets te melden of wil je zelf, of met een paar mensen, een tekst schrijven over iets dat met Gelmel te maken heeft, dan kan dat hier.
Geef gewoon een seintje.

 

 

Gelezen in Bode van Schoten ...

 

Ten tijde van Covid 19 is het folkloredansen niet eenvoudig.
Afstand moet bewaard worden, handen mogen niet gegeven worden en mondmaskers zorgen ervoor dat het fysiek een heel stuk zwaarder wordt. Nu is het eindelijk zo ver en mogen de dansers van Folklore ensemble Gelmel eindelijk weer zonder restricties hun dansschoenen uit de kast halen.

Het afgelopen werkjaar was, op zijn minst gezegd, een uitdaging voor de dansleiding en dansers van Folklore ensemble Gelmel. Er moest te allen tijde afstand bewaard worden en steeds mochten maar een aantal van de aangesloten dansers en muzikanten aanwezig zijn omdat, gezien de oppervlakte van de oefenzaal, steeds slechts een beperkt aantal personen mocht worden toegelaten.

 

Toch haalden zowel dansleiding, als het bestuur en de dansers zelf alles uit de kast om ook van dat jaar het beste te maken. Er werden videos opgenomen door de dansleiding, zodat pasjes thuis onderhouden konden worden. Dansen werden uit elkaar getrokken, zodat de delen op afstand toch onderhouden bleven en er werden nieuwe dansen bedacht, waarbij de afstand steeds bewaard kon blijven.

Dansers droegen te allen tijde een mondmasker en tussenin werden handen vele malen ontsmet. Iedereen haalde alles uit de kast om het geliefde folkloredansen levend te houden. Omdat ook de jaarlijkse quiz, winterbar en het oefenweekend niet konden plaatsvinden, werd er een spaghettislag georganiseerd waarbij de pasta coronaveilig aan huis werd geleverd.

 

Doordat het dansen een hele tijd noodgedwongen op een laag pitje stond, haakten jammer genoeg enkele dansers af. Er is dus plek genoeg voor nieuwe leden! Wie enkele coronakilos wil verliezen en houdt van folklore, dans en muziek is daarom van harte welkom om eens te komen proberen op maandagavond van 20u tot 22u in de zaal van Chiro Don Bosco, Hendrik Consciencestraat 2B, 2900 Schoten.

 

Nu de maatregelen wegvallen, staan dansleiding, dansers en muzikanten alvast te popelen om weer aan het nieuwe werkjaar te starten!

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kortbij         

kalender  

 

Repetities jan. - juni. 2022
Zaal Don Bosco
Hendrik Consciencestraat 2B
2900 Schoten

We mogen weer!!!
Uiteraard mits het respecteren van de maatregelen,
wat we uiteraard ook doen.

Er komen ook al wat vragen voor optredens, dus het komt allemaal goed!

In ieder geval, wij zullen er klaar voor zijn!


Ma 10, 17, 24, 31 januari
Ma 7, 14, 21, 28 februari
Ma 7, 14, 21, 28 maart
Ma 4, 11, 18, 25 april
Ma 2, 9, 16, 23, 30 mei
Ma 6, 13, 20, 27 juni

 

 

Afwezigheid

Kan je niet aanwezig zijn op een repetitie, laat het ons dan zeker even weten via deze link.